Селити біженців зі сходу та Криму скоро буде нікуди - Денісова

Читать на русском

Міністр соціальної політики Людмила Денісова констатує, що в Україні закінчуються вільні місця для проживання переселенців із зони АТО та Криму.

Наразі в різних регіонах України нараховується близько 25 тисяч додаткових місць для біженців, розповіла на брифінгу у вівторок очільниця Мінсоцполітики, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Що стосується вільних місць, на які можна розраховувати людям, які прибувають із Донецької і Луганської областей — це 25 157 (місць - ред.) за даними державних адміністрацій. Найбільше місць — у Дніпропетровській області — 5 тисяч», - повідомила міністр.

Крім того, масово приймати біженців готові Донеччина (райони, в яких вже не ведуться бойові дії) та Рівненщина - по 3 тис. місць. Разом з тим, один із найпопулярніших регіонів, до якого направляються біженці із зони АТО — Харківська область — вже вичерпав ліміт вільних місць для переселенців.

«В Харківській області вже просто немає місць, але губернатор, я знаю, робить все для того, щоб забезпечити такими місцями», - констатувала Денісова.

Міністр також заявила, що Україна розраховує на міжнародну допомогу, адже самостійно забезпечити постійно зростаючу кількість біженців усім необхідним наша держава не в змозі.

І це — незважаючи на те, що частина людей повернулася до звільнених від терористів міст Донбасу. Загальна кількість таких наразі становить близько 17 тисяч.

Нагадаємо, наприкінці червня Людмила Денісова обіцяла працевлашутвати 50 тисяч переселенців, однак сьогодні очільниця Мінсоцполітики заявила, що наразі роботу мають лише трохи більше 1 тисячі з тих, хто покинув зону АТО та Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: