Денисова обіцяє працевлаштувати 50 тисяч переселенців

Читать на русском

Громадянам, які переїжджають з Криму, Донецької та Луганської областей в інші регіони України на тимчасове проживання сьогодні можуть запропонувати 50,4 тис. вакансій.

Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ми маємо можливість надати їм робочі місця, які зараз у нас є, їм лише необхідно звернутися до Державної служби зайнятості», - заявила Денісова.

При цьому вона уточнила, що переселенці можуть стати на облік до Державної служби зайнятості, пред'явивши одне тільки посвідчення особи.

За словами Денісової, майже 26 тис. вакансій, які сьогодні відкриті в Україні - це професії слюсарів, токарів, електрогазозварників, водіїв, робітників з ремонту електричного обладнання та інших представників робочих професій.

Крім того, як повідомила міністр, на ринку праці сьогодні необхідні і висококваліфіковані фахівці, такі як бухгалтери, економісти, лікарі, інженери з відповідним досвідом роботи та високим рівнем кваліфікації, а також ІТ-фахівці. Усього Державною службою зайнятості надано більше 14 тис. таких вакансій.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 50 обіцянок Людмили Денісової. 15 з них, включаючи обіцянку скоротити травневе безробіття в порівнянні з квітневим, їй вдалося виконати. Ще 15 виконані не були. Інші 20 заяв міністра поки знаходяться в процесі реалізації. Зокрема, 25 березня 2014 року вона заявила, що всі евакуйовані з Криму отримають житло і роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: