За нашу і вашу свободу: в АТО може з'явитися інтернаціональний батальйон

Читать на русском

Представники Казахстану, азербайджанської общини України та кримськотатарського народу збирають перший інтернаціональний добровольчий батальйон антитерористичної операції і вже просять у Петра Порошенка дати їм дозвіл воювати проти терористів разом за Національною гвардією.

Про це активісти заявили на брифінгу 21 серпня, передає кореспондент «Слова і Діла».

Один з ініціаторів створення батальйону, представник демократичної опозиції Казахстану Айдос Садиков, підтвердив, що основу батальйону складуть іноземці. «В основному громадяни інших країн, - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів щодо національного складу батальйону. - Тому що в цих країнах затягуються ці процеси. Всі розуміють, що це війна не тільки України. Це питання всіх держав, котрі зараз зв'язані російськими імперськими амбіціями».

У свою чергу, керівник громадського об’єднання «Конгрес азербайджанців України» Хагані Гусейнов заявив, що відповідне звернення вже направлене Президенту України. «До військкомату ми зверталися. Однак це більш офіційна лінія. Але є Національна гвардія, є указ Президента про створення партизанського руху. Ніхто без санкцій Верховного Головнокомандувача нікого сюди не запросить», - резюмував представник азербайджанської общини.

Актитвісти також стверджують, що їхню ідею вже підтримав народний депутат Олег Ляшко.

Читайте також: Заполяр'є для Путіна може стати ціною за Україну - Гречанінов

Нагадаємо, після падіння на території Донецької області Boeing 777 Малайзійських авіаліній бажання взяти участь у військовому конфлікті виявили голландські військові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: