Голландські військові просяться на Донбас

Читать на русском

Обурені поведінкою проросійських бойовиків, військові Нідерландів звернулися з відкритим листом до міністра оборони королівства Жанін Хенніс-Пласшерт з проханням направити їх у зону антитерористичної операції на Донбас.

Відкритого листа опублікувало нідерландське видання Joop, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Газету по-українськи».

«Шановний міністре, те, що зараз відбувається з останками пасажирів, у тому числі практично з 200 голландськими громадянами, є неповагою, огидним і абсолютно неприйнятним», - заявляють армійці.

У листі представники голландської армії просять міністра оборони використати увесь свій вплив, аби змусити прем'єр-міністра країни відправити їх на схід України. Там вони у співпраці з українськими військовими збираються переломити хід нинішньої ситуації, в результаті якої проросійські терористи розпоряджаються тілами та особистими речами загиблих.

«Це найменше, що ми можемо зробити для наших громадян, котрі невинні, та загинули в результаті злочинного ідіотизму. Ми, голландські солдати, дуже добре розуміємо ситуацію і як виконавці готові взяти участь, коли наші командири віддадуть наказ після Вашого рішення», - сказано в листі.

Серед пасажирів Boeing 777 Малайзійських авіаліній було 192 громадянина Нідерландів. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні заявив, що розслідування катастрофи мають очолити саме голландські спеціалісти.

Однак цей процес ускладнюють терористи, які й досі контролюють територію, де наразі перебувають уламки літака. Учора, 20 липня, член спостережної місії ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив, що бачив, як представники ДНР завантажували тіла загиблих у вагони та вивозили у невідомому напрямку. Зафіксовані також численні факти мародерства, крадіжок особистих речей жертв авіакатастрофи.

Нагадаємо, днями міністр зовнішніх справ Павло Клімкін заявив, що питання введення в Україну іноземних військ не розглядається.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: