Шлапак: перерахунок валютних кредитів за курсом 8 грн/дол. - це реально

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Верховна Рада вже на початку вересня може прийняти закон про перерахунок валютних кредитів позичальникам, які вчасно сплачують кошти за своїми позиками.

Про це він розповів на брифінгу 20 серпня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«На сьогоднішній день напрацьовано компромісний законопроект. Автором є Національний банк, і Міністерство фінансів його повністю підтримує», - каже урядовець. І пояснює: нова законодавча ініціатива перекладає відповідальнітсь за сплату доларових кредитів, узятих за курсом 8 гривень за долар, на всіх учасників транзакції.

«Суть його зводиться до наступного: ми обраховуємо в гривні ту суму, яку станом на 1 січня сплачував громадянин відповідно до своєї кредитної послуги. Саме цю суму він буде сплачувати надалі. Різницю, яка виникає в курсі між 12 і 8 ми закидаємо на кінець цього договору. За умови, що громадянин чемно сплатить без затримки всі свої платежі по курсу 8, анулюється цей «хвіст», який він мав би по курсу 12», - пояснив механізм перерахування Шлапак.

Читайте також: Україні загрожує повний дефолт - чиновник

Нагадаємо, ще 10 березня міністр фінансів Олександр Шлапак запевняв, що у 2014 році курс гривні відносно долара вдасться втримати на рівні 10-10,1 грн за долар. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: