В Міндоходів фантазують, як дратимуть податки по-європейськи

Читать на русском

Одним із головних пріоритетів діяльності Міністерства доходів і зборів є реалізація митних та податкових реформ, передбачених угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив голова Міндоходів Олександр Клименко під час зустрічі з головою Всесвітньої федерації палат Міжнародної торгової палати Петером Мігоком, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу міністерства.  

"Ми налаштовані реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС. Міністерство працює над удосконаленням та спрощенням податкового та митного законодавства, адаптацією його до принципів і директив ЄС та норм ВТО", – підкреслив Клименко.

Серед основних завдань, які стоять наразі перед його відомством, чиновник назвав створення безперешкодних умов для ведення міжнародної торгівлі, зокрема  запровадження інституту Уповноваженого економічного оператора, а також побудову ефективної системи аналізу ризиків для боротьби з правопорушеннями, розвиток митної інфраструктури, відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

Мігок зі свого боку підтримав євроінтеграційні наміри України та вказав на ефективну діяльність Міністерства доходів і зборів у сфері адміністрування податкових платежів і митних зборів.

Нагадаємо, що 24 липня 2013 року Клименко пообіцяв реконструкцію 5та будівництво 10пунктів пропуску міжнародного автомобільного сполучення.

8 червня 2013 року прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що уряд тримає курс на зниження податкових ставок і не планує вводити ніяких нових податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: