Активіст розповів, чому Оболонь називають «столичним Шанхаєм»

Читать на русском

Співзасновник громадської ініціативи «Простір міста» Андрій Косецкий говорить про те, що через велике скупчення МАФів і торговців з лотками кияни називають Оболонську набережну «столичним Шанхаєм». 

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на питання про реальність виконання обіцянки мера Києва Віталія Кличко з приводу того, щоб очистити Оболонську набережну від незаконних МАФів і торгових палаток.

За словами експерта, літній сезон - улюблений час продавців для стихійної торгівлі. Таким чином, за його словами, набережна, з одного з найживописніших місць столиці перетворюється на чергове покинуте звалище. Через велику кількість лотків, сміття і гучну музику ночами її навіть стали називати «столичним Шанхаєм», запевняє Косецкий. 

В той же час, із слів фахівця, мер спокійно може вирішити проблему з сезонною торгівлею на Оболоні. «У Києві вже була практика розчищати історичний центр столиці. Цим питанням займалася адміністрація Шевченківського району. Але в більшій частині МАФи просто злегка змінили адресу і недалеко переїхали», - стверджує Косецкий.

«Зараз майже всі МАФи в столиці незаконні, немає документів які регулюють їх діяльність. Це дає величезне поле для корупційних схем, а комісія Київради з торгівлі, яка постійно щось розробляє, не квапиться реально боротися з наметами і кіосками», - сказав Косецкий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: