Україні наразі конче необхідні дані космічної розвідки — Соскін

Читать на русском

Керівник проекту «Мій вибір НАТО», заступник голови громадської ліги «Україна-НАТО» Олег Соскін переконаний у тому, що Україні конче необхідна співпраця з НАТО у питанні підготовки українських військових.

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання щодо потенційної співпраці між Україною і НАТО.

«Нам потрібна тісна співпраця за наступними напрямками: потрібна кадрова підготовка українських військових, особливо сержантського і командного складу. Сержантам, які керують малими підрозділами особливо корисно було б проходження практики за «натівськими» програмами. Вони не тривалі, приблизно декілька місяців. Проте вони випускають кваліфікованих військових командирів, які володіють сучасними методами ведення війни, особливо оборони і наступу», - говорить Соскін.

Іншим не менш важливим аспектом співпраці, на думку експерта, може бути питання підготовки кадрів в командному штаті, які вміють формувати штабні моделі, концепції, плани дій.

Крім того, зі слів Соскіна, є величезна потреба в новій сучасній військовій техніці, особливо високоточній.

Читайте також: Найпоширеніші бронешоломи українських бійців АТО

«Нам конче потрібні дані космічної розвідки, сучасні комунікаційні системи зв’язку, сучасна зброя, літаки і все це потенційні елементи співпраці» - підсумував експерт.



ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: