Турчинов розповів, через скільки років Україна буде готова до вступу в ЄС

Читать на русском

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов переконаний, що протягом п'яти років Україна зможе провести всі реформи, необхідні для вступу в Європейський Союз.

Про це він сказав в інтерв'ю балтійському інформаційному агентству BNS в понеділок, 18 серпня, пише «Слово і Діло».

При цьому Турчинов додав, що українська влада розуміє «неможливість реалізувати за один день» це прагнення. «Ми ставимо перед собою п'ятирічний план євроінтеграції», - заявив спікер ВР.

Крім того голова парламенту переконаний, що Україна повинна стати членом ЄС і НАТО. «Це спосіб захистити Україну від агресивної політики Росії», - зазначив Турчинов.

Спікер Верховної Ради також підкреслив, що «одне із завдань Російської Федерації - не допустити вступу України до Євросоюзу, що вони намагалися зробити ще за допомогою Януковича». «Але ми довели, що здатні реалізувати свій європейський вибір», - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада підтримуватиме курс на євроінтеграцію (підписання Угоди про асоціацію з ЄС та запровадження безвізового режиму для громадян України).

Як відомо, 27 червня Україна і Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію у повному обсязі, зокрема її економічної частини включно зі створенням зони вільної торгівлі.

У той же час в Міністерстві закордонних справ заявили, що жителям України найближчим часом не варто очікувати введення безвізового режиму з країнами-членами Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: