Обіцяного Петренком безвізового режиму з ЄС найближчим часом не буде

Читать на русском

Перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко заявила, що жителям України не варто очікувати введення безвізового режиму з країнами-членами Європейського союзу з 1 січня 2015 року.

Про це вона сказала на прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За її словами, в даний момент Брюссель чекає «ефективної імплементації законодавства щодо безвізового режиму». «Це стосується багатьох сфер: безпеки кордонів, боротьби з корупцією, боротьби з дискримінацією, співпраці правоохоронних органів з безпеки на кордонах і головне питання - друк біометричних паспортів», - сказала Галібаренко.

При цьому вона додала, що на сьогоднішній день складно спрогнозувати, коли Брюссель вирішить ввести безвізовий режим для українців. «Звичайно, ми хочемо жорсткий термін - півроку, але це не означатиме, що з 1 січня 2015 року, навіть якщо все буде виконано, у нас вже буде безвізовий режим», - зазначила дипломат.

«Тому не варто породжувати таких очікувань, щоб потім не було розчарувань», - додала Галібаренко.

Нагадаємо, 14 травня 2014 року міністр юстиції України Павло Петренко пообіцяв українцям безвізовий режим з ЄС вже до кінця поточного року. Він зазначив, що Україна вже виконала юридичні вимоги ЄС, попереду ще перехід України на паспорти міжнародного стандарту IKAO, захист процедури передачі персональних даних та ін. Пізніше Петренко заявив, що можливість відвідувати країни ЄС без оформлення віз українці мають усі шанси отримати в 2015 році.

Також безвізовий режим з Європейським Союзом найближчим часом обіцяв лідер «УДАРу» і мер Києва Віталій Кличко. У свою чергу, будучи кандидатом в президенти Петро Порошенко також пообіцяв, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень на посту глави держави встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: