За час АТО бойовики викрали більше тисячі людей

Читать на русском

Загалом, за весь період проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях терористами були викрадені або захоплені 1009 осіб.

Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, тільки за минулу добу зареєстровано викрадення терористами 8 громадян України. 3 - в Луганській області, 3 - у Харківській та 2 - в Донецькій. При цьому Лисенко зазначив, що російські найманці продовжують викрадати мирних громадян з метою отримання викупу.

Спікер РНБО також повідомив, що на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу терористи продовжують примусову «мобілізацію», намагаючись поповнити свої лави за рахунок місцевого населення.

Нагадаємо, 4 серпня заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Філатов пообіцяв, що в області буде створено Центр визволення заручників. Відзначимо, що на виконання цієї обіцянки Філатову знадобилося всього 10 днів.

Так, 14 серпня куратор по роботі з пораненими і госпіталями Дніпропетровської ОДА, радник губернатора Дніпропетровської області Тетяна Губа повідомила, що в Україні створено «Центр звільнення полонених».

Як повідомлялося раніше, уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі народний депутат Ірина Геращенко заявила, що станом на 10 липня в полоні у терористів знаходилося не менше 150 громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: