Тимчук: на Донбасі 12 тисяч терористів

Читать на русском

У Донецькій та Луганській областях зараз перебуває 12 тисяч терористів, половина з яких - росіяни.

Про це в інтерв'ю журналу «Фокус» розповів координатор Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

Експерт заявив, що наразі на Донбасі, за різними оцінками, від 12 до 15 тисяч бойовиків, і якщо раніше вони контролювали достатньо велику територію, то тепер вони сконцентровані на тих клаптиках території, які ще не зайняли сили АТО.

«Наші держструктури і західні аналітики говорять про 15 тисяч чоловік, за нашими оцінками - близько 12 тисяч. Небезпека в іншому: раніше ми говорили про 10 тисяч, але вони контролювали набагато більші за площею території. Зараз же «щільність» терористів на квадратний кілометр виросла», - коментує ситуацію експерт.

Тимчук також констатує, що кількість українців серед бойовиків різко впала, і наразі приблизно половина озброєних сепаратистів - росіяни. «Знову з'явилися на Донбасі військовослужбовці РФ, найманці не лише з числа колишніх спецпризначенців, але й колишні правоохоронці. Раніше ми говорили про те, що 30% - росіяни, решта - наші співгромадяни, зараз кількість «наших» зменшується, і співвідношення уже 50 на 50», - каже Тимчук.

Читайте також: Микола Маломуж: «Росія готується до масових жертв»

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що колона російської бронетехніки перетнула кордон і через закритий прикордонний пункт заїхала на територію Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: