Населені пункти Криму розмежували на 98,4%

Читать на русском

Станом на вересень 2013 року в Автономній Республіці Крим встановлено межі в 1003 населених пунктах, що становить 98,4% від їх загальної кількості.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства земельних ресурсів, текст якого має "Слово і діло".

Залишаються невстановленими межі на території 11 населених пунктів автономії, причиною чого в Держагентстві називають відсутність генеральних планів. Серед таких населених пунктів, зокрема, міста республіканського підпорядкування Бахчисарай і Білогірськ. Проекти щодо встановлення меж у Феодосії та Ялті вже розроблені, але поки лише знаходяться на узгодженні та затвердженні у Верховній Раді.

Зараз землевпорядники проводять роботи зі встановлення меж м.Щолкіне Ленінського району та зміни меж сіл та селищ, що знаходяться у підпорядкуванні Феодосії, Чорноморського і Сакського районів.

Нагадаємо, що ще в серпні 2010 року Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову завершити нормативно-грошову оцінку земель населених пунктів АР Крим, інвентаризацію земель природно-заповідного, водного фонду Криму та земель, на яких розташовані об'єкти Чорноморського флоту Росії, але всі зазначені доручення так і не були виконані у встановлені строки.

У свою чергу Національним планом дій на 2011 рік міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку доручалося створити до грудня 2011 року електронний земельний кадастр і земельно-інформаційну базу даних, а також провести інвентаризацію земель, але ці завдання також залишилися невиконаними.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: