Уряд завалив Верховну Раду законопроектами

Читать на русском

Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд подав на розгляд Верховної Ради майже 200 законопроектів.

Про це він сказав у середу, 4 вересня 2013 року, під час засідання Кабінету Міністрів, передає "Слово і діло" с посиланням на прес-службу КМУ.

"На наше переконання, найважливішим для розвитку економіки України є продовження перетворень, спрямованих на подальшу дерегуляцію підприємницької діяльності та поліпшення інвестиційного клімату", - зазначив прем'єр.

У цьому контексті , як повідомляється, до парламенту було внесено законопроекти про забезпечення доступу до інформації з державних реєстрів, що містять відомості про суб'єктів господарювання; про спрощення процедури держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців; про держдопомогу суб'єктам господарювання, щодо прозорості надання та використання держдопомоги; щодо захисту прав інвесторів.

У той же час, за словами Азарова, два найголовніших питання, які належить розглянути Верховній Раді найближчим часом - законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС і держбюджет-2014.

Також, як заявив прем'єр, на черзі внесення законопроектів щодо удосконалення виборчого законодавства, реформування виборчої системи, правосуддя, правоохоронних органів, законопроекти, спрямовані на боротьбу з корупцією і поліпшення бізнес-клімату.

"Частина таких законопроектів вже узгоджена з відповідними європейськими інституціями, і, після остаточного опрацювання, буде внесена до Верховної Ради і, переконаний, буде прийнята парламентом у вересні-жовтні", - додав він.

Нагадаємо, 24 червня 2013 року Микола Азаров запевнив, що уряд найближчим часом розробить новий законопроект про вибори і направить його на розгляд Венеціанської комісії.

30 травня 2013 року прем'єр пообіцяв, що на законодавчому рівні буде передбачена сплата коштів за рух по автодорогах перевантаженого транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: