У Нацкомморалі перейнялися порнографією і українофобщиною для ветеранів

Читать на русском

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі перевіряє інформацію заявників про створені за рахунок державного бюджету кіноальманахи, які нібито містять українофобські настрої, прояви блюзнірства по відношенню до національних святинь і ознаки порнографії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НЕК, текст якого має "Слово і діло".

Як зазначають у Нацкомісії, вони отримують численні звернення фізичних та юридичних осіб щодо зазначених кіноальманахів. За інформацією заявників, фільми з цих альманахів знаходяться у вільному доступі в Інтернеті, а також демонструвалися на заходах для запрошених ветеранів війни, інвалідів, жінок.

У той же час НЕК поки не прийняла остаточного рішення щодо можливості обігу такої продукції на території України. Нацкомісія звернулася в Державне агентство з питань кіно з інформаційним запитом щодо кіноальманахів, а також до Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності з проханням розглянути питання щодо замовлення, виготовлення та можливості обігу даної продукції.

Нагадаємо, що народний депутат від Партії регіонів Олександр Онищенко в своїй передвиборчій програмі зафіксував обіцянку про введення у навчальних закладах уроків духовності та моралі.

У свою чергу нардеп від Партії регіонів Юрій Самойленко у своїй програмі обіцяв організувати безкоштовний показ фільмів за допомогою пересувних кінотеатрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: