Укрзалізниця допоможе інвалідам сісти в електричку, але не допоможе вийти

Читать на русском

Укрзалізниця продовжує виконання комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до приміських поїздів, що курсують з Києва.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укрзалізниці, текст якого має "Слово і діло".

Відомство, зокрема, інформує, що на вокзалі "Приміський" станції Київ-Пасажирський, вокзалі станції "Дарниця", зупиночних пунктах "Караваєві Дачі" і "Лівий берег" функціонують "групи допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями". На станціях "Дарниця" та "Караваєві Дачі" для потреб інвалідів було закуплено візки.

Також, за інформацією УЗ, на всіх згаданих зупиночних пунктах було проведено реконструкцію з урахуванням створення умов для переміщення людей з особливими потребами, зокрема обладнані пандуси і поручні.

Крім того, перераховані станції приміської електрички облаштовані звуковими орієнтирами та візуальними засобами інформації, гучномовцями.

Як повідомляє Укрзалізниця, квиткові каси, місця очікування, туалети даних станцій також пристосовані для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, на вокзалах "Київ- Пасажирський" та "Дарниця" функціонують цілодобові медпункти.

У той же час Укрзалізниця не наводить інформації про вирішення проблем доступу інвалідів до платформ електрички в передмісті.

Нагадаємо , 3 квітня 2013 року прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що протягом поточного року для 300 інвалідів будуть закуплені транспортні засоби.

У свою чергу міністр соцполітики Наталія Королевська 7 серпня 2013 року пообіцяла, що в держбюджеті-2014 будуть закладені 6,2 млн. грн. на компенсації інвалідам за бензин, ремонт і техобслуговування автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: