«Батьківщині» радять виключити тих, хто не голосував за закон про люстрацію

Читать на русском

Всупереч обіцянці голови фракції ВО «Батьківщина» Сергія Соболєва про те, що фракція підтримає законопроект про люстрацію, за відповідний документ проголосували далеко не всі. 

Нагадаємо, місяць тому Соболєв запевнив, що його фракція підтримає проект закону про люстрацію. Крім того, він назвав цей закон першочерговим, який має бути прийнятий парламентом цього скликання.

Однак, як відомо, сьогодні народні депутати не захотіли включити відповідний законопроект № 4359а «Про очищення влади» до порядку денного роботи Верховної Ради. За відповідне рішення проголосували лише 188 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Варто відзначити, що від фракції «Батьківщина» даний законопроект підтримали тільки 67 з 86 депутатів. При цьому 7 депутатів фракції і зовсім не захотіли голосувати за відповідний документ.

Зокрема, за проект закону «Про очищення влади» відмовилися голосувати нардепи «Батьківщини» Микола Катеринчук, Андрій Павловський, Олександр Чубатенко, Олександр Фищук, Андрій Пишний, Григорій Немиря та Андрій Іванчук.

У свою чергу президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов у коментарі «Слову і Ділу» висловив думку, що такий результат голосування став наслідком порушення деякими депутатами фракційної дисципліни.

«Думаю, фракція повинна розібратися і виключити зі своїх лав тих, хто свідомо голосував проти цього закону», - вважає Жданов.

Як повідомлялося раніше, за результатами перевірок люстраційних комісій ВО «Батьківщина» виключила зі своїх лав більше 1,5 тисячі осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: