«Батьківщина» люструвала півтори тисячі однопартійців

Читать на русском

За результатами перевірок люстраційних комісій з лав партії «Батьківщина» виключено понад 700 депутатів різних рівнів, загалом кількість люстрованих членів партії сягнула понад 1,5 тисячі осіб.

Про це повідомляє прес-служба партії, інформує «Слово і Діло».

За словами першого заступника голови центрального штабу «Батьківщини» Івана Кириленка, люстраційні комісії діють у всіх областях, крім Донецької та Луганської.

«Наразі під люстрацію потрапили 1519 партійців, серед яких – 726 депутатів рад різних рівнів. За підсумками перевірок їх звільнено з лав партії і фракцій ВО «Батьківщина» в місцевих радах. Внутрішньопартійну люстрацію буде продовжено далі», - повідомив Кириленко.

Він також зазначив, що наступним етапом після люстрації всередині партії стане люстрація у владних структурах за ознаками корупції та співпраці з режимом Януковича.

«Очищення завжди треба починати з себе. Через це процес люстрації ми починаємо з партії «Батьківщина», - додав Кириленко.

Нагадаємо, про проходження люстрації Партією регіонів раніше заявив народний депутат від ПР Нестор Шуфрич. Зокрема він переконаний, що в нинішньому складі Партії регіонів залишилися депутати, які працюють в інтересах країни, а не заради своєї вигоди.

Як повідомляло «Слово і Діло», лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, незважаючи на свою обіцянку, так і не зважилася віддати кермо правління однопартійцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: