Україна розживеться другим підводним човном - ще більш пошарпаним

Читать на русском

Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що перший етап досліджень затонулого біля берегів Криму підводного човна Щ-216 успішно завершений.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента, текст якого має "Слово і діло".

"Вперше в історії України проведено наукові підводно-археологічні дослідження об'єкта часів Другої світової війни на глибині 53 метри", - зазначив Льовочкін.

За словами голови президентської адміністрації, роботи здійснюються спільно з фахівцями з Росії.

"За період незалежності України підводний човен Щ-216 є єдиним об'єктом військово-морської бойової техніки, який має героїчну біографію і загинув у бою разом з екіпажем, дослідження якого ініційовані і направляються главою держави", - додав він.

За словами Льовочкіна, даний підводний човен - єдиний уцілілий об'єкт цього типу і серії, і в перспективі він може стати основою експозиції для музею.

Наступний етап спільних україно-російських досліджень запланований, за інформацією глави АП, на середину вересня.

Як відомо, радянський підводний човен Щ-216 серії Х-біс був виявлений ​​в липні цього року біля мису Тарханкут фахівцями Чорноморського центру підводних досліджень.

Нагадаємо, що субмарина "Запоріжжя", єдиний підводний човен, що знаходиться на балансі ВМС України, довгий час перебувала на різних ремонтах.

У 2012 році тодішній міністр оборони Дмитро Саламатін виконав свою обіцянку щодо фінансування відновлювальних робіт на підводному човні "Запоріжжя".

Раніше відремонтувати підводний човен обіцяли також його попередники Юрій Єхануров і Михайло Єжель, але свої обіцянки не виконали. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: