Турчинов запропонував створити в Києві Алею пам'яті Героїв України

Читать на русском

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що в Києві має з'явитися Алея пам'яті Героїв України, які віддали життя за свободу і незалежність нашої країни.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ВР, передає «Слово і Діло».

На думку Турчинова, солдати і офіцери Збройних Сил України, Національної гвардії та інших формувань, «які віддають життя за свою країну – це справжні герої України».

«Сьогодні Україна платить найвищу ціну за свою незалежність та територіальну цілісність – сотні життів молодих та відважних патріотів», – зазначив спікер парламенту. При цьому він підкреслив, що «їх подвиг має назавжди залишитись у наших серцях та в нашій історії».

Саме тому, на переконання Турчинова, в центрі Києва та в інших містах України повинні бути створені алеї пам'яті Героїв України, «де повинно відбутися гідне їх поховання та бути побудовані відповідні меморіальні комплекси».

Як відомо, 22 липня Президент України Петро Порошенко підписав закон про заснування нової державної нагороди – ордена Героїв Небесної Сотні. Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, скільки пам'ятників Небесній Сотні обіцяла поставити українська влада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: