Порошенко заснував орден Героїв Небесної Сотні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про заснування нової державної нагороди - ордена Героїв Небесної Сотні.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Глави держави, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, перелік державних нагород поповнив орден Героїв Небесної Сотні - «для відзначення осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння українському народу, виявлене під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), а також інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».

Крім того, Кабінету міністрів доручено в двотижневий термін з дня набрання чинності цим Законом створити комісію з проведення всеукраїнського конкурсу на кращий ескіз знака ордена, залучивши до її складу, зокрема, представників громадських об'єднань та активістів - учасників Революції гідності.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв ініціювати перейменування вулиці Інститутської у вулицю Небесної Сотні, а колишній голова КМДА Володимир Бондаренко запевнив, що в столиці буде створено меморіал на честь Небесної сотні.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що в місті планується зробити сквер Небесної Сотні і встановити музейний меморіал Небесної Сотні.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вже писало, скільки пам'ятників Небесній Сотні обіцяли поставити українські влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: