Скільки пам'ятників Небесній Сотні обіцяла поставити влада

Читать на русском

Вшанувати загиблих на Майдані Незалежності пам'ятними знаками обіцяла ціла низка чиновників різних рівнів по всій Україні, однак від слів до діла на цю мить перейшли лише двоє.

Так, губернатор Львівщини та заступник голови Дніпропетровської ОДА свої обіцянки вже виконали, пише «Слово і Діло».

11 квітня у Львові за ініціативи голови Львівської обласної адміністрації Ірини Сех була висаджена Алея Небесної Сотні. Про буремні події минулої зими львів'янам нагадуватимуть 4 десятки дубів. Внести свою лепту у вшанування пам'яті героїв пообіцяв і мер Львова Андрій Садовий, який планує встановити у місті музейний меморіал та висадити сквер.

Стела з фотографіями героїв Небесної Сотні, яку у квітні пообіцяв заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов, також уже встновлена. Меморіал на честь кожного загиблого на Майдані Незалежності, які і обіцяли, поставили в центрі міста поблизу ОДА.

Вшанувати пам'ять загиблих у боротьбі з режимом Януковича пообіцяли також одразу двоє очільників столиці. 23 лютого такий намір висловив Володимир Макеєнко. Щоправда, він очолював КМДА менше двох тижнів, тож природньо, що ця його обіцянка не могла бути виконана в такий короткий термін.

Пам'ятник загиблим на Майдані Незалежності та перейменування частини вулиці Інститутської на честь Героїв Небесної Сотні одразу після свого призначення пообіцяв і чинний голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко. Очільник столиці навіть пообіцяв створити Раду громадських експертів для проведення конкурсу на найкращу ідею меморіалу.

Крім того, відповідні пам'ятні знаки мають з'явитися в Івано-Франківську, Тернополі, Луцьку та Вінниці. У Вінниці, до речі, одна з центральних площ міста вже кілька місяців носить назву Небесної Сотні.

Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 10 обіцянок українських чиновників щодо зведення меморіалів на честь людей, що загинули під час подій на Майдані Незалежності в Києві в січні-лютому 2014 року. 2 з них виконані, ще 8 чекають на виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: