Київським студентам не треба буде замовляти проїзні на метро

Читать на русском

Починаючи з вересня 2013 року студенти вищих навчальних закладів Києва отримають можливість використовувати студентський квиток з вбудованим безконтактним інтерфейсом як проїзний у метро і швидкісному трамваї.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА, текст якого має "Слово і діло".

За інформацією КМДА, гібридний студентський квиток містить два чіпи: безконтактний чіп може забезпечувати доступ на станції метрополітену, а також використовуватися в системах доступу приміщень навчального закладу, гуртожитків, бібліотек, в той час як на контактний чіп заноситься інформація про власника студентського квитка, права та пільги, банківська інформація.

Вже зараз такими студентськими квитками можуть користуватися студенти Київського політехнічного інституту, студенти інших столичних ВНЗ можуть скористатися цією послугою після укладення відповідного договору між їх навчальним закладом та КП "Київський метрополітен" або оформивши подібний студентський індивідуально.

Станом на 30 серпня 2013 року "транспортний додаток" вже записано на 1869 студентських квитках вихованців КПІ.

Нагадаємо, що в 2012 році голова КМДА Олександр Попов виконав свою обіцянку щодо реалізації проекту "Київська студентська картка".

29 серпня 2013 року Попов заявив, що в поточному році розпочнеться впровадження диференційованої оплати проїзду в метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: