З 20 тисяч міліціонерів-зрадників на Донбасі звільнено тільки 1700

Читать на русском

На сьогоднішній день у Донецькій і Луганській областях з органів внутрішніх справ звільнено близько 1700 чоловік.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, інформує «Слово і Діло».

«Це люди, які, скажімо так, не з'явилися на роботу і на сьогоднішній день місце їх перебування невідомо», - повідомив начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС Віктор Слівінський.

Так, міністерством було сформовано декілька груп, які для вивчення ситуації в своєму спорядженні мають детектор брехні, фахівців з психологічної і кадрової служб з підрозділів внутрішньої безпеки.

За словами Слівінського, вже закінчена перевірка в райвідділах Слов'янська, Краматорська, Артемівки та Дружківки, працює група в Червоному Лимані і Костянтинівці Донецької області, а також у райвідділах нещодавно звільнених населених пунктів Луганщини - Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.

Крім того, Слівінський повідомив, що переатестації потребує близько 80% особового складу міліції Донецької та Луганської областей, а це близько 20 тис. міліціонерів.

Нагадаємо, раніше глава МВС України Арсен Аваков заявив, що для відновлення порядку у звільнених від терористів містах в Донецькій і Луганській областях необхідно до 20 тисяч міліціонерів. Крім того, 80% нинішнього складу міліції на Донбасі Аваков має намір замінити випускниками вузів і бойовими офіцерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: