Виконані обіцянки Квіта не гарантують кримським випускникам вступу до ВНЗ

Читать на русском

Президент відмовився підписувати зміни до законодавства, що збільшують кількість бюджетних місць для кримських абітурієнтів.

Про це розповіла заступник міністра освіти Інна Совсун, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Верховною Радою було прийнято закон про статус окупованих територій. У законі передбачалася модель, згідно з якою університетам виділялися додаткові місця для тих кримчан, які вступають, але не потрапляють на державне замовлення. Після цього і до ряду інших статей було внесено зміни для того, щоб відкорегувати положення цього закону, у тому числі що стосуються правил зарахування до вищих навчальних закладів», - прокоментувала ситуацію Совсун.

Депутати підтримали зміни до закону, однак Президент повернув його на доопрацювання. Повторно у Верховній Раді його ще не розглядали. «Наразі ситуація з цим законом і з правами кримчан залишається невизначеною», - повідомила чиновниця.

Таким чином, кримські абітурієнти можуть бути позбавлені пільгових умов вступу до українських університетів.

Нагадаємо, в березні міністр освіти України Сергій Квіт пообіцяв, що випускники кримських шкіл зможуть скласти ЗНО. Пізніше він уточнив, що така можливість буде в тих вищих навчальних закладах, куди вони збираються вступати. Обидві обіцянки міністр виконав, однак без вчасного ухвалення змін до законодавства, частина дітей може бути позбавлена можливості навчатися державним коштом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: