Мажоритарні округи на виборах не викорінять політкорупцію - Стретович

Читать на русском

Народний депутат України VI скликання Володимир Стретович переконаний у тому, що вибори в одномандатних мажоритарних виборчих округах на майбутніх дострокових парламентських виборах 2014-го року не тільки не викорінять політичну корупцію, але й ускладнять боротьбу з нею.

Про це політик заявив «Слову і Ділу», коментуючи можливі перспективи проведення майбутніх дострокових парламентських виборів за змішаною системою.

За його словами, з поверненням до Конституції 2004 року, формат мажоритарних округів є проблематичним, оскільки може виникнути ситуація, за якої сформувати коаліцію за результатами виборів не вийде і від виборчої компанії буде «просто нуль». Саме тому, на думку Стретовича, мажоритарні округи і несуть потенційну загрозу та можуть ускладнити боротьбу з корупцією в парламенті.

«Варто нарешті прислухатись до багаторічних думок щодо впровадження пропорційної системи з голосуванням за відкритими місцевими списками», − говорить колишній парламентар.

Що ж до можливих блоків на майбутніх виборах, то за словами Володимира Стретовича, це правильне рішення, яке сприятиме створенню багатопартійної системи, а не двопартійної як нині: партія, що при владі і партія, що рветься до влади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: