Об'єднання з Порошенком може відштовхнути прихильників Яценюка - експерт

Читать на русском

Незалежний експерт, політолог Петро Олещук переконаний у тому, що електоральні бази Яценюка і Порошенка не перетинаються.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Юрія Луценка з приводу того, що всі реформаторські сили для здобуття переконливої перемоги мають об’єднатися у великий блок.

За словами експерта, подібне об’єднання він оцінює як найменш ймовірну можливість, оскільки таким чином учасники проекту не виграють нічого особливого, а сама ідея спільного походу на вибори з Порошенком може «відштовхнути» багатьох прихильників Яценюка.

«Ініціатива «згуртованості влади» є відносно непоганою. Але в той же час, вона може обернутися і тим, що опозиційні сили на зразок тієї ж Радикальної партії Ляшка або «Громадянської позиції» Гриценка отримають прекрасний об'єкт для критики», - зауважив експерт.

Крім того, однією із головних проблем такого об’єднання експерт бачить у  розподілі місць.

«При розподілі квот Президент буде претендувати на найбільшу кількість місць. Прем'єр постарається не відстати, а недосвідченого в «кадрових іграх» Кличка - намагатимуться «посунути», що може покласти край подібному об'єднанню заздалегідь. У разі ж, якщо всі подібні ризики будуть визнані несуттєвими і компроміс буде знайдений, то на лідерство може претендувати або Кличко, або Яценюк», - підкреслює експерт.

Хоча, виходячи з репутації та заробленого протягом останнього півріччя політичного капіталу, Арсеній Петрович, на думку політолога, виглядає як найбільш краща кандидатура.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про заяву лідера громадської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрія Луценка, який повідомив про те, що Петро Порошенко, Арсеній Яценюк і Віталій Кличко підуть на вибори єдиною командою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: