Луганськ на межі гуманітарної катастрофи - Кравченко

Читать на русском

Мер Луганська Сергій Кравченко заявив, що ситуація в місті критична, воно опинилось на межі гуманітарної катастрофи.

Про це йдеться в повідомленні Луганської міської ради, передає «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що в результаті блокади й безперервних обстрілів Луганськ знаходиться на межі гуманітарної катастрофи. «З кожним днем ситуація погіршується, сьогодні вона просто критична», - цитує Кравченка прес-служба міськради Луганська.

Згідно з повідомленням, на сьогодні в Луганську немає світла, води, зв'язку та інтернету, немає бензину, дизпалива і газу. Також через тривалу відсутність електроенергії зіпсувалися продукти. «Постачань в місто продукції немає. Асортимент скорочується з кожним днем», - повідомляє луганська влада. Також немає поставок питної води.

Крім того, в місті не виплачуються пенсії і зарплати. «Казначейство не працює, банки закриті, готівки в місті практично немає», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як відомо, у Раді національної безпеки і оборони України повідомили, що міста Донецьк і Луганськ блокуються з метою виключення можливості поставок бойовикам живої сили і боєприпасів. Також в РНБО додали, що на сьогодні йде дуже ретельна підготовка до звільнення Донецька та Луганська від терористів.

Нагадаємо, 31 липня в результаті постійних обстрілів Луганськ залишився без електрики і води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: