У РНБО розповіли, для чого потрібна блокада Донецька і Луганська

Читать на русском

Спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив, що міста Донецьк і Луганськ блокуються з метою виключення можливості поставок терористам живої сили і боєприпасів.

Про це він розповів на брифінгу в понеділок 7 липня, передає «Слово і Діло».

«До нас надходить багато запитів щодо формулювання «облога міст». Насправді відбувається блокування підходів до цих міст для того, щоб до бойовиків не надходила ні зброя, ні озброєння, ні жива сила», - пояснив Лисенко.

За його словами, першочерговим завданням РНБО є уникнення жертв серед мирного населення, «тому бомбардувань авіацією і застосування важкої артилерії в містах не буде».

Він також повідомив, що у разі потреби мирне населення Донецька і Луганська може безперешкодно покинути свої міста. «Вони (мешканці) можуть спокійно залишити ці міста, пройти через блокпости, і їм буде надана всебічна допомога», - повідомив спікер РНБО.

Нагадаємо, група бойовиків (близько тисячі осіб), якій в ніч на 5 червня вдалося прорватися зі Слов'янська, попрямувала до Донецька. Водночас міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що українські військові знищили більшу частину колони терористів, які відступали зі Слов'янська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: