Силовики готуються до звільнення Донецька і Луганська - РНБО

Читать на русском

Спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив про те, що йде дуже ретельна підготовка до звільнення Донецька та Луганська від терористів.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, пише «Слово і Діло».

«Йде активна фаза наступу і блокування міст, в яких зосереджені терористи. Йде підготовка дуже ретельно, тому що заборонено використовувати артилерію й авіацію», - сказав Лисенко.

При цьому він зазначив, що в цій операції будуть задіяні всі спеціальні підрозділи, які на сьогоднішній день беруть участь в антитерористичній операції.

За його словами «неможливо просто відразу взяти ці міста». «Є інформація про пункти, блокпости, які терористи звели на вулицях, на головних артеріях міста. Готується головний наступ на ці міста, щоб їх звільнити», - підкреслив прес-секретар РНБО.

Нагадаємо, напередодні спікер РНБО Андрій Лисенко повідомив, що міста Донецьк і Луганськ блокуються з метою виключення можливості поставок терористам живої сили і боєприпасів. Разом з тим, Президент України Петро Порошенко пообіцяв меру Донецька Олександру Лук'янченку, що в Донецьку не буде застосовуватися та ж військова тактика, яка була в Слов'янську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: