Головний «лісник» країни відхрестився від обіцянки викорінити корупцію

Читать на русском

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков повідомив, що не має повноважень, щоб виконати свою обіцянку щодо викорінення корупції в лісовому господарстві.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Державне агентство лісових ресурсів проводить системні перевірки щодо незаконної вирубки лісів, розкриття кар'єрів, ми проводимо перевірки, а зібрані матеріали направляємо до прокуратури. В нашій структурі всього 70 чоловік, ми фізично не можемо проводити такі перевірки повною мірою», – наголосив Черняков.

Також голова Держлісагентства повідомив, що планує створити структуру, щоб замінити рейдові бригади, тому що вони не виправдовують себе і не є ефективними.

На запитання, чи зросли обсяги штрафних санкцій проти порушників, він відповів, що санкції лишилися на рівні минулих років.

Нагадаємо, що у квітні 2014 року голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков заявляв, що його завданням є викорінення корупції в лісовому господарстві, тобто у сфері реалізації деревини, закупівлі мастильно-паливних чи інших технічних засобів, полюванні, боротьбі з браконьєрством тощо.

Проектом «Слово і Діло» зафіксована лише одна обіцянка голови Державного агентства лісових ресурсів України Валерія Чернякова, тож ми продовжуємо стежити за його за діяльністю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: