Відновлення Донбасу коштуватиме економіці більше 8 млрд грн - Яценюк

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що загальна сума, необхідна для відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей після завершення АТО становить 8,1 мільярда гривень.

Про це прем'єр сказав на засіданні Кабміну у середу 9 липня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Загальна сума за першими оцінками міністерств, що нам треба буде витратити на інфраструктуру в Донецьку й Луганську - 8,1 мільярда гривень», - повідомив Яценюк. Разом з тим він зізнався, що був шокований такою сумою, особливо з урахуванням того, що це - лише попередні підрахунки.

«Зараз будемо думати, де брати ці гроші, але при цьому ми також будемо звертатися до донорів з тим, щоб отримати допомогу на відновлення інфраструктури в Донецьку й Луганську», - додав прем'єр.

При цьому очільник уряду зазначив, що відповідні реабілітаційні програми для регіону вже розроблені.

Нагадаємо, вчора міністр економічного розвитку Павло Шеремета заявив, що події на сході України спричинять падіння вітчизняної економіки на 3-4 відсотки. Крім того, напередодні в Міністерстві енергетики порахували, що ремонт зруйнованої під час бойових дій розподільчої станції Слов'янської теплоелектростанції обійдеться у 400 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: