Україна підтримує і буде підтримувати спортсменів у Криму – Булатов

Читать на русском

Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов заявив, що робить усе можливе, щоб підтримати українських спортсменів у Криму.

Про це він сказав під час всеукраїнського форуму «Трансформація державної молодіжної політики: перспектива-2020», відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» щодо даної ним раніше обіцянки.

Міністр сказав, що ним особисто була проведена велика роз'яснювальна робота серед спортсменів, які проживають на території Криму та з якихось особистих причин залишаються там. Позитивним, на думку Булатова, виявилося те, що багато спортсменів, яким пропонували дуже гарні умові у збірній Російської Федерації, відмовилися від цих пропозицій і лишилися у складі української збірної.

«Держава може тільки пропонувати умови спортсменам та вмовляти не залишати країну та команду. Але я хочу наголосити, що перехід спортсмена до іншої країни – це не так просто. Тому що є міжнародні федерації, є українська федерація, вони також мають дати згоду на перехід спортсмена з однієї держави до іншої, також він має отримати дозвіл від олімпійського комітету, бо інакше не зможе брати участь в олімпійських іграх», – наголосив міністр.

Булатов повідомив, що наразі держава фінансово підтримує спортсменів, які проживають на території Криму, бо вони залишаються громадянами України та мають український паспорт, а також є членами української збірної і представляють нашу країну на міжнародних змаганнях.

Ті спортсмени, які прийняли рішення переїхати з Криму до України, зі слів міністра, будуть забезпечені житлом та отримають фінансову підтримку від держави. Разом з тим Булатов наголосив, що в разі відсутності фінансування на ці потреби він особисто буде робити все можливе, аби вирішити питання наших спортсменів у Криму.

Нагадаємо, що у квітні 2014 року міністр молоді та спорту пообіцяв у повному обсязі здійснювати підтримку від держави спортсменам, які живуть у Криму, але представляють Україну на змаганнях.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 16 обіцянок Дмитра Булатова, з яких 5 уже отримали статус «виконано».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: