Семиноженко запускає чудо техніки - кириличний домен .УКР

Читать на русском

Як повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, в Україні розпочинається реєстрація доменних імен органів державної влади в національному кириличному домені .УКР.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держагентства, текст якого має "Слово і діло".

"Основною перевагою для користувачів Інтернету в Україні стає можливість написання доменних імен рідною мовою - як українською, так і російською. До того ж, такі адреси легко запам'ятовуються і суттєво полегшують пошук в мережі", - зазначив Семиноженко.

За його словами, зараз здійснюється пріоритетна реєстрація доменних імен, яка триватиме чотири місяці. Протягом першого місяця в домені зареєструються органи державної влади, потім - органи місцевого самоврядування, власники торгових марок, інших об'єктів інтелектуальної власності, після чого реєстрація в домені .УКР стане відкритою.

Семиноженко висловив думку, що презентація національного домену напередодні Дня Незалежності є символічною і назвав це важливою подією для утвердження державності України.

Варто також зазначити, що Україна стала четвертою країною після Росії, Сербії та Казахстану, що отримала кириличний домен.

Нагадаємо, раніше Семиноженко пообіцяв, що темпи розвитку ІТ-галузі в Україні будуть щорічно зростати на 40-45%, а до 2015 року частка IT-індустрії у ВВП сягне 2-3%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: