В «УДАРі» вважають призначення Гройсмана незаконним

Читать на русском

Голова парламентської фракції «УДАР» Віталій Ковальчук стверджує, що призначення Володимира Гройсмана виконувачем обов'язків прем'єр-міністра України - нелегітимне.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Це розпорядження не відповідає вимогам чинного законодавства», - сказав Ковальчук і пояснив, що Яценюк має продовжувати виконувати свої обов'язки до моменту звільнення його Верховною Радою.

Відповідно до Конституції України, призначати виконувача обов'язків прем'єр-міністра Кабмін має право лише у випадку хвороби діючого голови уряду, його відрядження, відпустки чи смерті, каже народний депутат.

Крім того, керівник «УДАРу» заявив, що висувати кандидатуру нового голови Кабінету міністрів зараз немає сенсу, оскільки це має зробити коаліція, якої відучора не існує.

У випадку ж, якщо Яценюк відмовиться виконувати прем'єрську роботу, проти нього можуть відкрити кримінальну справу через службову недбалість.

Нагадаємо, вчора Арсеній Яценюк заявив, що йде у відставку з посади прем'єр-міністра України. Сьогодні його заяву має розглянути Верховна Рада. Однак у Кабміні не стали чекати рішення парламенту і призначили виконувачем обов'язків голови уряду віце-прем'єра з регіонального розвитку Володимира Гройсмана.

Водночас, Президент України Петро Порошенко заявив, що не хоче відставки Яценюка і звернеться до депутатів Верховної Ради з проханням проголосувати за вотум довіри до його уряду.

Володимир Гройсман має у своєму активі 116 виконаних обіцянок із 233, зафіксованих системою «Слово і Діло». Які саме — дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: