У Яреми визначилися з підозрюваними у злочинах проти "майданівців"

Читать на русском

Сьогодні в Генеральній прокуратурі України оголосили підозру особам, причетним до вчинення злочинів під час акцій протесту, які проходили на Майдані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Досудове розслідування триває. Зараз вирішується питання про запобіжні заходи, які будуть застосовані до певного ряду чиновників силових структур.

Раніше Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявляв, що перед Кабміном стоїть завдання провести оперативне та неупереджене розслідування масових вбивств  під час Євромайдану.

Нагадаємо, Москаль повідомив, що наказ про розгін мітингу 1 грудня був відданий особисто екс-міністром МВС України Віталієм Захарченком. Також нардеп розповів, що працівників «Беркута», які брали участь у придушенні акцій протесту і зникли зі зброєю, ніхто не шукає.

Покарати винних у вбивствах протестувальників на Майдані Незалежності обіцяло немало політиків. Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що всі бійці «Беркуту», причетні до розстрілів людей у Києві в січні-лютому 2014 року, понесуть відповідальність.

Обіцянку оприлюднити всю інформацію про вбивць мітингувальників дав колишній в. о. Президента Олександр Турчинов. Про обов'язкове покарання за криваві події на Майдані заявляв і секретар РНБО Андрій Парубій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: