Бондаренко: з 12 тис. столичних перевізників 8 тис. - не місцеві

Читать на русском

Більшість перевізників столиці не мають київської прописки, про це в ексклюзивному інтерв'ю повідомив екс-голова КМДА Володимир Бондаренко , пише  «Слово і Діло».

Бондаренко пояснив, що, така ситуація навколо перевізників Києва виникла внаслідок того, що такі компанії потрапили в місто через різні корупційні схеми, виграні конкурси тощо.

Крім того, екс-керманич столиці окреслив інші проблеми галузей міського господарства Києва, які потребують особливої уваги.

Зокрема він повідомив, що 42 київські хлібопекарні міста знаходяться в трагічному стані, тому що Азарову вдалося переорієнтувати всю галузь на харківську фірму “Куліничі», через що інші підприємства втратили ринки збуту.

На запитання щодо проблем капітального будівництва Києва, Бондаренко розповів, що всі генеральні підряди за уряду Азарова отримували східні і південні компанії, які потім віддавали частину роботи київським субпідрядникам, але це вже були крихти. Тому більшість грошей йшли або в кишені генпідрядників або в бюджети інших областей.

Крім того, Бондаренко проінформував, що в столиці нараховується 7 крупних фармаційних підприємств, які забезпечують понад 80% виробництва ліків в Україні. По номенклатурі ліків, які споживають кияни, - це близько 87%. Так, Київ придбав ліків на 1,8 млрд грн. Проте місто закуповує ліки в інших країнах: Індії, Пакистані, Китаї чи ще десь, але не в столичних підприємствах. Сама ж тендерна процедура прописана таким чином, щоб у лоті були присутні ліки різного спектру дії, однак жодне підприємство не може виробляти такого різноманіття препаратів, а прямі закупівлі - заборонені.

В той же час в столиці існує проблема з комунальними аптеками. «З колишніх 300 комунальних київських аптек залишилися лише 83, до того ж об'єднання «Фармація» працювало лише на кишеню її керівників», - зауважив депутат.

Загальний рейтинг ефективності роботи Володимира Бондаренка, який зафіксовано на сайті «Слово і діло», становить 9%

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: