Ремонт автошляхів та мостів у зоні АТО у Бурбака оцінюють в 1,8 млрд грн

Читать на русском

Відновлення автомобільних доріг, мостів та шляхопроводів у зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях обійдеться бюджету України в 1,83 млрд грн.

Цю суму озвучив на брифінгу в четвер глава Держагентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Попередньо порахована витратна частина по Донецькій та Луганській областях становить 1 мільярд 830 мільйонів гривень. Це зруйновані мости по Донецькій області, на сьогоднішній день вже 10 (вчора було 9), у Луганській області - 7 мостів. Необхідно відновити 792 квадратних метри асфальтно-бетонних покриттів», - сказав Підгайний, оцінюючи попередній обсяг робіт в охоплених бойовими діями східних областях України.

Він також зазначив, що Служба автомобільних доріг здійснює моніторинг ситуації і розробляє план відновлення доріг.

«Служба автомобільних доріг розробляє в Донецькій і Луганській областях проекти, після чого буде проведена експертиза і після чого будуть реальні тендери на відновлення. Але це можливо тільки після того, як ми закінчимо АТО і будуть більш чітко підраховані витрати», - констатував Підгайний.

Нагадаємо, вчора «Слово і Діло» склало список зруйнованих внаслідок бойових дій мостів.

Міністр інфраструктури Максим Бурбак на даний момент виконав лише 4 обіцянки з 50, зафіксованих системою «Слово і Діло». Водночас, виконання чекають обіцянки чиновника відновити 4 школи та дитячий садок у Слов'янську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: