"Прострочена" міськрада як дзеркало обіцянок

Читать на русском

Тема легітимності Київської міської ради давно не сходить з перших позицій рейтингу ТОП-новин. Однак, обіцяти відстоювати інтереси столичної громади, і реально робити зусилля в даному напрямку - речі не завжди ідентичні.

Класичний приклад - відносно нова зірка української політики - лідер партії "Удар" Віталій Кличко. 17 липня 2013 року він запевнив киян, що його партія буде докладати максимум зусиль, щоб не допустити проведення сесії Київради.

19 серпня сесія Київської міської ради відбулася. За 15 хвилин секретар міської ради Галина Герега та депутати більшості зуміли розглянути 5 питань і прийняти відповідні рішення.

У цей час під стінами міської ради проходила акція підтримки, організована профспілками. Паралельно народні депутати України від партій "Батьківщина" і "Свобода", яких очолював Арсеній Яценюк, з використанням сили, намагалися прорватися в будівлю міської ради з метою зриву незаконного, на їх думку, засідання.

Лідер партії "Удар", незважаючи на обіцяний "максимум зусиль", на цій акції не з'явився. За словами його прес-секретаря Оксани Зінов’євої, Віталій Кличко вийде з відпустки у вівторок і відразу ж полетить до Львова на Конгрес Українців.

Очевидно, що "регіонали", з чиєї ініціативи проводилася позачергова сесія міської ради з сумнівною легітимністю, були не в курсі про строки перебування Віталія Кличка за кордоном. І елементарна неузгодженість дій не дозволила лідеру "Удару", який претендує на національне лідерство, все ж виконати свою обіцянку про перешкоджання роботи незаконної ради, хоча б у якомусь мінімальному обсязі.

Таким чином, після подій у понеділок можна твердо констатувати: виконання політичної обіцянки Кличка щодо Київської міськради провалено на 100 відсотків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: