У Клімкіна просять надіслати поліцейських для охорони місця падіння МН17

Читать на русском

Країни, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи малайзійського авіалайнера Boeing 777 в Донецькій області повинні направити поліцейських для охорони місця катастрофи.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України, пише «Слово і Діло».

«Закликаємо країни, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи і які, разом з Україною, найбільш зацікавлені у проведенні всебічного й незалежного розслідування, розглянути можливість направлення цивільних поліцейських підрозділів для забезпечення недоторканності місця катастрофи по всьому його периметру та надання необхідного сприяння розслідуванню», - йдеться в заяві.

Разом з тим, як стало відомо пізніше, сьогодні міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні в Брюсселі схвалили рішення про відправку до України поліцейської місії в рамках спільної політики безпеки і оборони ЄС. Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

Нагадаємо, вчора Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію за фактом аварії лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines 17 липня в Донецькій області.

Вчора віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що українські рятувальники завершили роботи з пошуку тіл загиблих в результаті авіакатастрофи малайзійського авіалайнера.

Як відомо, обурені поведінкою проросійських бойовиків, військові Нідерландів звернулися з відкритим листом до міністра оборони королівства Жанін Хенніс-Пласшерт з проханням направити їх в зону антитерористичної операції на Донбас.

Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що питання залучення іноземних військ для розв'язання конфлікту на сході України на сьогоднішній день не розглядається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: