Яценюк хоче, щоб розслідування авіакатастрофи очолили Нідерланди

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що українська влада готова передати Нідерландам керівництво розслідуванням причин катастрофи малайзійського пасажирського літака.

Про це він повідомив на брифінгу в понеділок 21 липня, передає «Слово і Діло».

«Ми готові до того, щоб керівництво і координацію розслідування взяли на себе Нідерланди як країна, яка найбільше постраждала», - сказав Яценюк. При цьому прем'єр зазначив, що в Амстердамі знаходиться одна з найбільш розвинених клінік судово-медичної експертизи.

Разом з тим він повідомив, що на сьогоднішній день в зоні падіння Boeing 777 знайдені тіла вже 272 загиблих. Яценюк також додав, що кілька годин тому в Харкові приземлився літак з 31 міжнародним експертом. З них, за словами прем'єра, 23 голландських експерта, 2 німецьких, 2 з США, один з Великобританії, а також 3 представника австралійського посольства.

Як відомо, група спостерігачів ОБСЄ, яка була допущена на місце падіння літака Boeing 777 в Донецькій області, бачила, як частину тіл пасажирів завантажили у вагони і вивезли в невідомому напрямку.

Нагадаємо, літак Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня. За даними ГСЧС, на борту знаходилося 298 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: