Попри заборону ІКАО, небо над Кримом уподобала чеченська авіакомпанія

Читать на русском

Незважаючи на заборону Міжнародної конвенції цивільної авіації, чеченська компанія «Грозний Авіа» відкрила для кримчан новий рейс зі сполученням Сімферополь-Стамбул.

За цим маршрутом уже здійснено перший рейс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.нет».

Як відомо, ІКАО заборонила міжнародні рейси над територією Автономної республіки Крим усім авіакомпаніям, окрім українських. Таким чином, через окупацію півострова аеропорт Сімферополя має право обслуговувати лише внутрішні рейси до України та Росії.

У «Грозний Авіа» цю формальність вирішили шляхом зупинки в аеропорту Анапи, через що рейс отримав статус легального. Інформацію про це підтверджує сайт Flightradar24.

Польоти за маршрутом здійснюють ЯК-42 – пасажирські літаки радянського та російського виробництва, які й складають основу авіапарку чеченської компанії.

Нагадаємо, 17 березня, одразу після сумнозвісного кримського референдуму президент Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв самопроголошеному прем'єр-міністру Криму Сергію Аксьонову інвестиції в розвиток півострова.

10 липня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна вимагатиме від Російської Федерації компенсації збитків за порушення її авіаційного простору. В разі невиплати штрафів Петренко погрожує звернутися до ІКАО з вимогою виключити Росію зі складу організації.

Водночас міністр інфраструктури Максим Бурбак сподівається на те, що після ратифікації Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС пасажиропотік у європейському напрямку зростатиме на 10-15% щорічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: