ІКАО підтвердила одноосібне право України на повітряний простір Криму

Читать на русском

Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію російських ЗМІ про легітимність польотів над територією АР Крим, посилаючись на офіційну позицію Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС України, пише «Слово і Діло».

Як відомо, російські ЗМІ поширили інформацію про заяву гендиректора ІКАО (ICAO) Раймонда Бенжаміна, що повітряний простір Криму нібито перебуває під контролем Росії.

Своєю чергою, в українському МЗС таку інформацію назвали «брудною технологією» та «відвертою вигадкою і брехнею» з боку Росії.

«Офіційна позиція ІКАО та Європейської організації з безпеки аеронавігації з цього питання була оприлюднена ще у квітні цього року і залишається незмінною: право обслуговування повітряного простору над Автономною Республікою Крим належить виключно Україні», – йдеться в повідомленні відомства.

Також українські дипломати зажадали від РФ припинити незаконні польоти літаків російських авіакомпаній над Кримом і «чітко дотримуватися закріпленого на міжнародному рівні виключного права України здійснювати аеронавігацію на своїй суверенній території, в тому числі в Автономній Республіці Крим».

Як повідомлялося раніше, колишній в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що Україна готує позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо ситуації в Криму.

28 квітня, бувши в. о. Президента України, Олександр Турчинов підписав закон, згідно з яким Крим став тимчасово окупованою територією, а Росія була визначена як окупант.

Нагадаємо, 26 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що враховуючи ситуацію з Кримом, про повноцінну нормалізацію відносин з Росією на сьогодні говорити не можна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: