Кадиров уже пообіцяв Аксьонову інвестиції у Крим

Читать на русском

Російський бізнесмен чеченського походження Руслан Байсаров планує інвестувати у кримські курорти 12 млрд руб. Це близько 3 млрд грн.

"Курорт буде включати в себе готельний комплекс на 500 номерів, оздоровчий центр на 200 місць, спа-зону, кілька ресторанів, конгрес-хол, розважальний центр, марину для яхт на 400 місць для стоянки, критий аквапарк, гольф -клуб", – розповів представник Байсарова. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає "Слово і Діло".

Планується, що курорт  відвідуватимуть близько 40 тис. людей на рік. Проект має створити більше тисячі робочих місць.

Про те, що Байсаров збирається інвестувати в кримські курорти, повідомив у своєму обліковому записі Instagram голова Чечні. Рамзан Кадиров розказав, що по телефону привітав голову Криму Сергія Аксьонова з результатами референдуму і домовився  з ним про ділову співпрацю.

«У бесіді з Аксьоновим я запросив його з офіційним візитом відвідати Чечню для обговорення питань економічної співпраці. Також поінформував про намір наших бізнесменів, включаючи Руслана Байсарова, надати допомогу Криму шляхом інвестування важливих для регіону проектів! Зокрема Байсаров прийняв рішення зайнятися оздоровленням декількох курортів, модернізацією їх до рівня світових стандартів», - написав Кадиров.

Це, за його словами, дозволить збільшити потік туристів до Криму і сприятиме зростанню доходів до бюджету півострова. У Чечні Байсаров уже будує сучасний гірськолижний курорт.  

Тим часом Аксьонов та голова Верховної Ради АРК Константинов уже почали відділяти Крим від України. Нагадаємо, що ще 28 лютого Константинов обіцяв, що півострів залишиться у складі держави.

За підрахунками системи "Слово і діло", працюючи головою Верховної Ради Криму, Константинов виконав менше третини своїх обіцянок. Що саме обіцяв посадовець, можна дізнатися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: