У Пентагоні кажуть, що MH17 збили росіяни, Кремль звинувачує українців

Читать на русском

У Міністерстві оборони США мають докази того, що ракета, яка вразила пасажирський борт MH17 Малазійських Авіаліній, була випущена з російської території.

У той самий час президент Росії Володимир Путін уже поквапився звинуватити у трагедії українців, пише «Слово і Діло» з посиланням на CNN та прес-службу Кремля.

Зокрема, в американському оборонному відомстві запевняють: супутник зафіксував, що ракета, якою збили Boeing-777 в Донецькій області, була випущена з території Російської Федерації.

Інформацію Пентагону підтверджують у ЦРУ та Агентстві Нацбезпеки США. Там також уточнюють, що літак був збитий ракетою «земля-повітря» на висоті 10,1 км, доступній лише ракетним пусковим установкам С-300 або «Бук».

У той самий час президент Росії Володимир Путін, виступаючи на засіданні економічної ради, заявив, що «цієї трагедії не сталося б, якби на цій землі був мир. Принаймні, якби не були б відновлені бойові дії на південному сході України. І, безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію».

Нагадаємо, літак Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам – Куала-Лумпур, зазнав аварії вчора, 17 липня о 16:20. За уточненими даними ГСЧС, на борту перебувало 298 чоловік.

Президент України Петро Порошенко ініціював створення урядової слідчої комісії за участю представників ІКАО, Королівства Нідерланди та Малайзії. Своїх експертів пообіцяв відправити в Україну й американський президент Барак Обама (за даними МВС, серед пасажирів лайнера були 23 громадянина США).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: