Чи проведуть комуністи новий референдум?

Читать на русском

Нещодавно лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що з вересня поточного року Компартія розпочне збір підписів на підтримку проведення референдуму щодо вступу України до Митного союзу. Згідно з підрахунками «Слово і діло», за останні шість років комуністи вже провалили три обіцяні референдуми.

В 2007-му році комуністи обіцяли провести референдуми щодо висловлення недовіри Президенту Віктору Ющенку, вступу України до НАТО та надання російській статусу другої державної мови, а також щодо входження України до міжнародних організацій. Однак Віктор Ющенко залишив свою посаду у зазначений Конституцією термін і входження України до СОТ відбулося без проведення попереднього референдуму.

В 2011-му році комуністи все-таки ініціювали проведення всеукраїнського референдуму "Воля народу". Піднімались різноманітні питання: продаж землі, приватизація підприємств ряду галузей, тарифи ЖКГ тощо. У червні 2011-го року стартував перший етап референдуму, і завершився у травні 2012-го року. В червні того ж року почався другий етап, який мав закінчитись у жовтні. Однак результатів другого етапу референдуму КПУ, за даними «Слово і діло», так і не оголошувала.

Разом з тим, з обранням нової Верховної Ради комуністи почали вимагати проведення загальнонаціонального референдуму щодо вступу України до Митного союзу. Лідер комуністів Петро Симоненко визначив дане питання, як одне із головних завдань партії в парламенті. Така ж обіцянка міститься й у програмі партії.

Окрім лідера комуністів, забезпечити входження України до Митного союзу обіцяють члени фракції Партії регіонів Ігор МарковВолодимир СтрукВ’ячеслав Богуслаєв та комуніст Спірідон Кілінкаров. Їм протидіятимуть ударівці Ростислав Павленко та Володимир Куренной.

Сподіваємось, що новий референдум комуністів, на відміну від попередніх, буде доведений до логічного завершення – встановлення волевиявлення українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: