У бойовиків значно менше танків, ніж вони хочуть показати – Селезньов

Читать на русском

Речник антитерористичної операції Владислав Селезньов упевнений, що проросійські бойовики в Донецькій та Луганській областях володіють обмеженою кількістю бронетехніки, яку використовують швидше для залякування, аніж для бойових дій.

Так прес-офіцер прокоментував запитання журналістів про колону бойової техніки, яку нібито бачили сьогодні в напрямку Артемівська, пише «Слово і Діло».

«Бойовики часто вдаються до так званих показових дій: коли незначна кількість техніки, яка є на озброєнні бойовиків, переміщується визначеними шляхами для того, щоб створити картинку для медіа, що на території, де відбувається АТО, рухається одночасно велика кількість техніки бойовиків», – зазначив Селезньов.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо про в'їзд на територію Луганської області колони російських танків. Військовий аналітик Дмитро Тимчук повідомив, що цього разу росіяни не обмежилися технічною допомогою сепаратистам, адже екіпажі броньованих машин складаються із солдатів російської армії.

Того самого дня українськими прикордонниками були зафіксовані випадки порушення державного кордону військовою авіацією Російської Федерації. А вже 14 липня в небі над Луганщиною був збитий транспортний АН-26 з 7 українськими військовими на борту. Всі вони врятувалися, однак 2 з них на цю мить перебувають у полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: