Танки РФ заходять в Україну в комплекті з російськими військовими – Тимчук

Читать на русском

Велика частина важкої військової техніки, яка перетинає кордон України з боку Російської Федерації укомплектована штатними російськими армійськими екіпажами.

Про це у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

За його словами, раніше екіпажі укомплектовувалися російськими найманцями, що мали досвід експлуатації подібної техніки і озброєння, які були на момент вербування військовослужбовцями запасу. Також частково екіпажі комплектувалися бойовиками з місцевих жителів, що мають необхідні військово-облікові спеціальності.

«Таким чином, мова йде про повноцінне російське військове вторгнення в Донбас», – заявив Тимчук.

Також він повідомив, що за узгодженням з російською стороною впродовж останнього тижня терористи проводять планові артилерійські обстріли території Росії з прикордонних районів України. «Це дає можливість Москві заявляти про те, що територію Росії обстрілюють українські Збройні сили», – зазначив Тимчук.

Як відомо, російська сторона повідомила, що 13 липня в Донецьку Ростовської області в результаті потрапляння фугасу, який нібито прилетів з української території, загинув місцевий житель. Своєю чергою, в МЗС України таку заяву назвали безпідставною, при цьому зазначивши, що Україна ніколи не обстрілювала територію Російської Федерації.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України вважають, що перетин українського кордону російськими танками не можна назвати вторгненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: