У Міноборони не вважають в'їзд на територію України танків РФ вторгненням

Читать на русском

Начальник управління преси Міністерства оборони Богдан Сеник вважає, що перетин українського кордону російськими танками не можна назвати вторгненням.

Про це він сказав в ефірі «Подробностей», передає «Слово і Діло».

За словами Сеника, техніка, яка прорвалася в Україну, є «незаперечним підтвердженням того, що терористи діють за сприяння та підтримки Російської Федерації».

У той самий час він повідомив, що колони військової техніки, які прорвалися з території Росії, були ліквідовані за допомогою авіації.

«Відразу було прийнято рішення, і по колоні був завданий удар, колона була зупинена, і ми це підтверджуємо. Цілі були знищені, авіація також спрацювала протягом дня по п'яти інших об'єктах, у тому числі по позиціях бойовиків у Луганському аеропорту», – заявив Сеник.

Раніше з'явилася інформація, що український кордон в Луганській області з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами.

Також було зафіксовано низку випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами і вертольотами РФ, які залітали з боку Росії. У свою чергу в РНБО запевнили, що в разі повтору фактів перетину російськими вертольотами українського кордону по них будуть нанесені авіаудари.

Нагадаємо, 12 липня спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що у зв'язку з обстрілом військових частин ЗС України системами залпового вогню БМ-21 «Град» сили протиповітряної оборони України були переведені в режим повної бойової готовності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: