Порошенко вирішив змінити тактику дій на Донбасі

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко збирається змінювати тактику ведення бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

Про це Глава держави заявив на нараді з представниками силових відомств, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

«Президент відзначив необхідність деяких змін у тактиці, які б дозволили звузити зону проведення антитерористичної операції, посилити захист кордонів та зробити все для того, щоб забезпечити захист мирного населення», – йдеться в повідомленні прес-служби. Про які саме зміни йдеться, у президентській адміністрації не уточнюють, однак достеменно відомо, що Президент збере з цього приводу засідання РНБО.

У той самий час Порошенко зобов'язав державне підприємство «Укроборонпром» у найкоротший термін покращити стан справ із забезпечення військових у зоні АТО зброєю. Президент відзначив, що в бойових діях проти українських військових беруть участь кадрові російські офіцери, на озброєнні в котрих стоїть нова російська зброя, в тому числі системи залпового вогню.

Нагадаємо, сьогодні керівник Центру військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив про те, що російсько-український кордон перетнула велика кількість важкої військової техніки, екіпажі якої складаються з військових регулярної армії Російської Федерації. Крім того, він не виключив, що повномасштабне озброєне вторгнення Росії на Донбас може відбутися вже завтра, 15 липня.

Своєю чергою, в державних органах поки утримуються від визначення «вторгнення». В Міністерстві оборони переконані, що факт перетину російськими танками українського кордону – не більше ніж свідчення російської підтримки сепаратистів. Крім того, в Раді національної безпеки та оборони кажуть, що говорити про відкриту військову агресію зарано.

Петро Порошенко має у своєму активі 102 обіцянки, 16 із яких Президент виконав, ще 78 наразі мають статус «у процесі виконання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: